τα-5-πιο-παράξενα-γιατροσόφια-απ΄-όλο-το-222126
ΚΟΣΜΟΣ | 16.04.2014 | 11:41

Τα 5 πιο παράξενα γιατροσόφια απ΄ όλο τον κόσμο

Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας πρότεινε να πιείτε ζεστή μπίρα για να σταματήσει ο βήχας και παγάκια για να σας περάσει ο λόξιγκας;

Ίσως να σας φαίνονται παράξενα, ωστόσο είναι μόνο δύο από τα πολλά γιατροσόφια, παραδοσιακής ιατρικής από όλο τον κόσμο, που φαίνεται πως… λειτουργούν!

  •  Νορβηγία: Παγάκια για τον λόξιγκα

Για να τον σταματήσουν, οι Νορβηγοί παίρνουν λίγο χιόνι ή ένα παγάκι και το ακουμπούν στον λαιμό τους, στο σημείο που ονομάζουμε «μήλο του Αδάμ».

Λειτουργεί;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πάγος στο συγκεκριμένο σημείο, απ’ όπου περνούν νεύρα που καταλήγουν στο διάφραγμα, μπορεί να διακόψει τον άξονα επικοινωνίας ανάμεσα στον εγκέφαλο και το διάφραγμα, με αποτέλεσμα να σταματήσει ο λόξιγκας.

  •  Ρωσία: Ζεστή μπίρα για τον βήχα

Όταν βήχουν οι Ρώσοι συνηθίζουν να πίνουν ένα ποτήρι ζεστή μπίρα.

Λειτουργεί;

Όπως όλα τα ζεστά ροφήματα, η μπίρα προκαλεί υπεραιμία στον λαιμό και έτσι κινητοποιούνται αμέσως οι μηχανισμοί άμυνας του οργανισμού στη συγκεκριμένη περιοχή και καταπολεμούνται ευκολότερα οι τοπικές λοιμώξεις.

  •  Χαβάη: Ανανάς για τους κάλους

Οι κάτοικοι των νησιών της Χαβάης συνηθίζουν να τοποθετούν ένα κομμάτι από τον φλοιό ανανά πάνω στους κάλους.

Λειτουργεί;

Σύμφωνα με τους ειδικούς έχει ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες και αντισηπτική δράση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται στα σημεία που το δέρμα είναι σκληρό.

  •  Γαλλία: Τσένταρ για υγιή δόντια

Οι Γάλλοι λατρεύουν το τσένταρ όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για το καλό των δοντιών τους.

Λειτουργεί;

Έχει αποδειχθεί ότι περιέχει ουσίες που ενισχύουν την αδαμαντίνη των δοντιών και εξουδετερώνουν τη δράση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας.

  •  Σικελία: Λεμόνι για την αφηρημάδα

Οι Σικελοί πιστεύουν πως είναι αντίδοτο στην πνευματική κόπωση και την ελλειμματική προσοχή.

Λειτουργεί;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έντονες μυρωδιές προκαλούν διέγερση του ιππόκαμπου, του κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει τόσο την αίσθηση της όσφρησης όσο και την ικανότητα της συγκέντρωσης.

Πηγή: onmed.gr