ΡΟΗ
προηγ επομ

Ντόναλντ Τράμπ: «Οι γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση θα πρέπει να τιμωρούνται»

Δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις έκανε χθες Τετάρτη ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιου είδους τιμωρία στην περίπτωση που η χώρα του απαγορεύσει τις αμβλώσεις. Όταν ρωτήθηκε ποια μορφή τιμωρίας θα προωθούσε ο ίδιος, εκείνος απάντησε: «Αυτό δεν το γνωρίζω».

Βέβαια, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεών του από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC φάνηκε να υποχωρεί από την αρχική του θέση και επισήμανε ότι το ζήτημα της άμβλωσης πρέπει να το διαχειρίζονται οι Πολιτείες. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας έστειλαν μέσω ηλεκτρικού ταχυδρομείου μια ανακοίνωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς όπου ο Τραμπ δείχνει να διαφοροποιείται από την αρχική του θέση. Όπως  αναφέρει η ανακοίνωση: «Το ζήτημα παραμένει ασαφές και θα πρέπει να παραπεμφθεί στις πολιτείες προκειμένου να αποσαφηνιστεί».

Οι αντίπαλοι του επιχειρηματία στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών δήλωσαν από την πλευρά τους ότι ο Τραμπ δεν υιοθετεί τόσο συντηρητικές απόψεις σε θέματα όπως η άμβλωση, ενώ τον επέκριναν καθώς με τα σχόλιά του προσβάλλει τις γυναίκες και τις μειονότητες.

«Φυσικά οι γυναίκες δεν πρέπει να τιμωρούνται» επισήμανε ο Τζον Κάσιτς, κυβερνήτης του Οχάιο στο MSNBC.

«Μην το σκέφτεστε και πολύ: ο Τραμπ δεν κατανοεί την θέση υπέρ της ζωής διότι δεν τάσσεται υπέρ της ζωής», έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του Τεντ Κρουζ, γερουσιαστή από το Τέξας, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, ΤΙΜΩΡΙΑ, ΑΜΒΛΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση