εσδκνα-λύθηκε-το-πρόβλημα-με-τους-ρακ-320711
ΔΗΜΟΙ | 01.09.2008 | 00:00

ΕΣδΚΝΑ: Λύθηκε το πρόβλημα με τους ρακοσυλλέκτες στο ΧΥΤΑ Φυλής

Τέλος στο πρόβλημα με τους ρακοσυλλέκτες που επαναπροωθούσαν στην ελεύθερη αγορά απορρίμματα του ΧΥΤΑ της Φυλής και παλαιότερα της χωματερής των Άνω Λιοσίων έδωσαν χθες από κοινού το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος Ασπροπύργου και ο Ενιαίος Σύνδεσμος δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΣδΚΝΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “μετά την συντονισμένη επιχείρηση με την Ελληνική Αστυνομία απομακρύνθηκαν από τον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής οι αλλοδαποί ρομά και οι οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι εισέρχονταν παράνομα στο χώρο του εμποδίζοντας την εργασία του προσωπικού. Στο παρελθόν δε, ούκ ολίγες φορές η δράση τους είχε προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία του ΧΥΤΑ, ενώ εργαζόμενοι είχαν δεχθεί επιθέσεις με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στον ΧΥΤΑ συνεργεία του δήμου Ασπροπύργου καθάρισαν τον χώρο από τον προσωρινό καταυλισμό που είχε στηθεί από τους αλλοδαπούς ρομά και τους οικονομικούς μετανάστες σε παρακείμενη έκταση από τον ΧΥΤΑ. Φυλής Έτσι πλην της ασφάλειας των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ αποτρέπονται και τα καθημερινά φαινόμενα με την καύση ελαστικών οι οποίες εκτός των άλλων μόλυναν τον αέρα του Θριάσειου Πεδίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΣδΚΝΑ, δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και την Ελληνική Αστυνομία για την εξασφάλιση των συνθηκών εργασίας στο ΧΥTA”, καταλήγει η ανακοίνωση.