μητσοτάκης-κομματικές-προσλήψεις-στ-458064
ΔΗΜΟΣΙΟ | 18.03.2018 | 20:57

Μητσοτάκης: Κομματικές προσλήψεις στο Δημόσιο -Πληρώνονται από την υπερφορολόγηση

Νέες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για «κομματικές προσλήψεις στο Δημόσιο» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μιλώντας αρχικά για «ελπίδα αληθινή, μετρήσιμη, βασισμένη σε σοβαρό σχέδιο, με απασχόληση σε όλο τον ιδιωτικό τομέα», ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης, για να πετάξει τα καρφιά του κατά της κυβέρνησης στη συνέχεια:

«Βάλτε αυτό το σχέδιο πλάι στις υποσχέσεις που μοίραζε ο κ. Τσίπρας για κομματικές προσλήψεις στο Δημόσιο που θα πληρώνονται από υπερβολικούς φόρους στον ιδιωτικού τομέα. Θέσεις, δηλαδή, ρουσφετολογικές και θνησιγενείς “με τα λεφτά των άλλων”. Σας λέω λοιπόν, οι άνεργοι θα έχουν αληθινή ελπίδα ότι θα βρουν δουλειά. Οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν ότι η απασχόληση θα αυξηθεί, ο στρατός της ανεργίας θα μειωθεί και οι πραγματικές αποδοχές θα αυξηθούν με βιώσιμο τρόπο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επανήλθε στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, προαναγγέλλοντας μια «Δημόσια Διοίκηση που θα αγκαλιάζει την αλλαγή που θα αξιολογείται που θα προσαρμόζεται στις νέες καταστάσεις που θα εξυπηρετεί τον πολίτη. Που δεν θα αποτελεί εμπόδιο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και εφιάλτη στην καθημερινότητα των Ελλήνων».