υπ-δικαιοσύνης-άκαιρο-το-συμβούλιο-πο-246640
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 23.09.2013 | 12:55

Υπ. Δικαιοσύνης: Άκαιρο το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τη ΧΑ

Άκαιρη θεωρούν, στην παρούσα χρονική στιγμή, τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού αυτό μπορεί, όπως σημειώνουν, να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ο κ. Αθανασίου εκτιμά ότι «οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις επίμαχες υποθέσεις, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες, τίποτα ουσιαστικό δεν θα προσφέρει».

Όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Αθανασίου «το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των παρόμοιων φαινομένων και δράσεων και οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί, θα εξετασθεί με ψυχραιμία», ενώ προσθέτουν ότι «σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πεποίθηση του υπουργού είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί όλων των υποθέσεων (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα), στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπό την εποπτεία της ίδιας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη σε βάθος διαλεύκανσή τους και την παραπομπή των υπαιτίων σε δίκη.