αποφάσεις-σήμερα-για-την-απεργία-στα-α-239906
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 28.11.2013 | 09:54

Αποφάσεις σήμερα για την απεργία στα ΑΕΙ

Συνεδριάζουν σήμερα, Πέμπτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφασίσουν επί των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα, μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Κ. Αρβανιτόπουλο χθες Τετάρτη.

«Είχαμε δύο εποικοδομητικές συναντήσεις με στόχο τη διοικητική αναδιάρθρωση των δύο Ιδρυμάτων και την άμβλυνση των συνεπειών του μέτρου της διαθεσιμότητας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος χθες, μετά τις συναντήσεις του με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το θετικό κλίμα μετέφεραν και οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ωστόσο το κλίμα μεταξύ των απεργών στο Πανεπιστήμιο κατά τη συνέλευση αναμένεται να είναι φορτισμένο.

Η Απεργιακή Επιτροπή εργαζομένων στο ΕΚΠΑ εξέφρασε την αντίδρασή της για τις δηλώσεις του προεδρείου του Δ.Σ

. των διοικητικών που «έσπευσε να ανακοινώσει την αποδοχή των προτάσεων Αρβανιτόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τες ως θετικές», σημειώνοντας ότι για τίποτα δεν έχει δεσμευτεί ο υπουργός Παιδείας και πως καμία από τις προτάσεις του δεν υπάρχει εγγράφως. Επιπλέον, καταγγέλεται ότι δεν επετράπη η συμμετοχή στο διάλογο σε μέλος του Δ.Σ. και ταυτόχρονα της Απεργιακής Επιτροπής που μετέβη στο υπουργείο για να παρακολουθήσει τη συνάντηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΑΠΘ η σύγκλητος διατηρεί επιφυλάξεις για τις προτάσεις Αρβανιτόπουλου, σημειώνοντας ότι δεν επιλύουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

ΠΗΓΗ ΑΜΠΕ