ποασυ-προς-κυβέρνηση-οχι-άλλα-κροκοδ-238788
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 08.12.2013 | 16:15

ΠΟΑΣΥ προς κυβέρνηση: “Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα για τους θανάτους αστυνομικών”

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) με αφορμή τη δολοφονία του 43χρονου Ηλία Κωστένη στη Φλώρινα από αλλοδαπούς κακοποιούς.

Υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για τον τρίτο αστυνομικό που έχασε τη ζωή του από την αρχή του έτους, η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα», καλώντας σε λήψη μέτρων άμεσα για την διασφάλιση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ασφάλειας των αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για την απροσδόκητη απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, τη στιγμή που με δυο άλλους συναδέλφους επιχειρούσε επικίνδυνη αποστολή στα ορεινά του Βροντερού Φλώρινας, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους για την πάταξη της διασυνοριακής εγκληματικότητας και την εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής.

»Δυστυχώς, θρηνούμε τον τρίτο συνάδελφό μας -θύμα στο βωμό του καθήκοντος από την αρχή του χρόνου- χωρίς να έχουν εξαχθεί εκ μέρους της πολιτείας τα αναγκαία συμπεράσματα, ώστε ο αστυνομικός να μη βαδίζει καθημερινά στην κόψη του ξυραφιού, προτάσσοντας ανυπεράσπιστος τα στήθη του σε επικίνδυνους εγκληματίες και υπονομευτές της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

»Καλούμε τα αρμόδια υπηρεσιακά και κυβερνητικά όργανα, επιτέλους, να αντιμετωπίσουν σθεναρά το έλλειμμα ασφαλείας που βιώνει ο ίδιος ο αστυνομικός στην επικίνδυνη γι’ αυτόν ‘καθημερινότητα’. Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα.

»Στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας, ευχόμενοι να αντέξει τη δυσβάσταχτη απώλεια του άξιου μέλους της -οικογενειάρχη, πατέρα και συναδέλφου μας Ηλία και να δει μαζί με εμάς να δικαιώνονται κάποτε οι αγώνες μας, αγώνες και του ίδιου του συναδέλφου μας για μια αστυνομία που θα σέβεται πάνω από όλα τα παιδιά της».