ουρές-της-ντροπής-στις-εφορίες-σύγχυσ-236324
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 31.12.2013 | 11:49

Ουρές της ντροπής στις εφορίες- σύγχυση με την παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από τα ξημερώματα έξω από εφορίες και τράπεζες, στην προσπάθεια των πολιτών να προλάβουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να παραδώσουν πινακίδες.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας τη συμφόρηση έξω από τις εφορίες δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια, ώστε να δοθεί μία λύση τουλάχιστον για τους ανθρώπους που έχουν πάει στις εφορίες, για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία λύση τουλάχιστον οι άνθρωποι που έχουν πάει στις εφορίες να πάρουν κάποιο πρωτόκολλο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με την ημερομηνία τη σημερινή. Θα το δούμε πως θα γίνει αυτό.»

Παρόλα αυτά ο κ. Θεοχάρης υποστηρίζει πως δεν  υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, σημειώνοντας όμως πως αυτό εκφεύγει της δικής του αρμοδιότητας.

Πάντως, περίπου 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει από 1η Ιανουαρίου να πληρώσουν διπλό το αντίτιμο των τελών. Οι νέες βεβαιώσεις με τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν την 1η Ιανουαρίου στο Taxisnet και οι υπερήμεροι θα πρέπει να τις εκτυπώνουν και να πηγαίνουν στις τράπεζες για να πληρώσουν.