θεσσαλονίκη-έκτακτη-συνεδρίαση-του-δ-226230
ΔΗΜΟΙ | 19.03.2014 | 17:56

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. με θέμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

Σειρά θεμάτων που αφορούσαν στη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) και στα άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου ενέκρινε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων για δύο μήνες στους εργαζόμενους.

Η πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου, επισήμανε ότι με βάση το νόμο 4129 οι φορείς που επιχορηγούνται από τη γενική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο μια σειρά από στοιχεία, όπως ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρήσης. Όπως ανέφερε, ο νόμος αυτός δεν ήρθε εγκαίρως στα χέρια της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ.

Μετά από επανειλημμένες παραστάσεις της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ, η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πρότεινε τη λύση της διενέργειας έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία:

-την ανάκληση απόφασης για χρηματοδότηση και την επαναψήφισή της, για λειτουργικές δαπάνες που αφορούν στη «Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας» (ΔΕΠΘΕ) έτους 2014 και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) έτους 2014

-τον απολογισμό εσόδων-εξόδων του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης έτους 2013 και του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» έτους 2013, καθώς και απολογιστικά στοιχεία των ΚΑΠΗ.