ρόδος-πιλοτικό-πρόγραμμα-τουρισμού-γ-224908
ΔΗΜΟΙ | 28.03.2014 | 17:20

Ρόδος: Πιλοτικό πρόγραμμα τουρισμού για ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας

Ένα νέο είδος τουρισμού αναπτύσσεται στη Ρόδο και αναμένεται να προσελκύσει πληθώρα επισκεπτών από τη Γερμανία και να δημιουργήσει επιπλέον θέσεις εργασίας στον ιατρικό κλάδο, ενισχύοντας παράλληλα την προσπάθεια για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά και αφορά τους ηλικιωμένους ανθρώπους με ιατρικά προβλήματα (αλτσχάιμερ, άνοια, κινητικά προβλήματα). Στο πλαίσιο της έναρξης της υλοποίησής του, βρίσκονται ήδη στη Ρόδο οι 15 πρώτοι Γερμανοί τουρίστες, που ακολουθούν πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας συνοδευόμενοι από 6 νοσηλευτές και δύο γιατρούς. Εξάλλου, στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται και σεμινάρια από γιατρούς και ειδικούς νοσηλευτές στη νοσηλευτική σχολή Ρόδου.

«Μιλάμε για μια νέα μορφή τουρισμού, που θα διευκολύνει άτομα τρίτης ηλικίας με προβλήματα, αλλά και τους συγγενείς τους, να κάνουν διακοπές και να έχουν συγχρόνως την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται. Η Ελλάδα, η Ρόδος, έχουν ένα κλίμα υπέροχο όλο τον χρόνο, που λειτουργεί ευεργετικά για την υγεία. Όπως, για παράδειγμα, σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος Αντρέας Φρέντριχ.

Σύμφωνα με τον γιατρό Παύλο Μπακίρη, που συντονίζει την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στη Ρόδο, πρόκειται για πρόγραμμα που γίνεται για πρώτη φορά και έχει πολλαπλά οφέλη. «Προς το παρόν το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά και αναμένουμε το πρώτο γκρουπ τουριστών την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, που θα είναι περίπου 25 άτομα» ανέφερε ο κ. Μπακίρης.